Дом здравља у Книћу добио портабл ултразвучни апарат

У оквиру пројекта, подстицаја рађању који спроводи Министарство за демографију и популациону политику Владе Републике Србије у сарадњи са општином, Дом здравља у Книћу, добио је нови портабл ултразвучни апарат.

Вредност инвестиције је 1,5 милиона динара, а набавком савременог апарата, превазићи ће се проблеми у гинеколошко-акушерској патологији и створити могућност за прецизно праћење трудноће и на терену.

Коришћење ултразвука, поред рада са трудницама, набавком ултразвуука, омогућен је и теренски рад радиолога у издвојеним здравственим објектима. Тиме ће бити повећан број дијагностичких прегледа.

То је, иначе,  само једна у низу мера подршке здравству набавком савремених апарата и пружањем квалитетних здравствених услуга које спроводи локална самоуправа у Книћу уз помоћ државе. Циљ је повећања наталитета у гружанском крају, у којем је у последње четири деценије, број становника, готово преполовљен.

Како би се повећао наталитет у том крају, за бројне мере којима се подстичу рађање и опстанак младих на селу, Министарство за демографију и популациону политику и сама општина, издвојили су више од 60 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи