Чекање у редовима у катастру је прошлост

До пре неколико година, сама помисао на катастар, асоцирала је грађане Крушевца на неколико месеци прикупљања документације и чекање у редовима за упис непокретности у катастар. Времена су се променила.

"У 11 сам предао папире и до пола три све ће бити готово. Ако имате све папире брзо раде људи, ефикасно."

"Пријемна служба је врло ажурна с тим да треба зашпослити  барем још једно лице јер се стварају велике гужве, па се некад мало више чека. Можда треба да се, по мени издају потврде и пријему предмета."

"Ја сам овде дошао да извадим извод из листе непокретности. У претходној листи сам имао један проблем који је настао мојом грешком и ево уз њихову помоћ све је решено за два сата".

Уколико је уредна документација, упис непокретности у катастар врши се у року од 5 дана.

"Најважнија је ствар да је непокретност која је премет уписа била уписана у катастар непокретности. Уколико је она већ уписана на основу уговора о купопродаји, поклону или друге судске одлуке или да је јавна исправа оверена, довољно је да странка додје код нас, попуни захтев за промену у катстру, да уз захтев има исправу која је оригинал или копију верну оригиналу", каже Петар Трајковски, начелник Катастра у Крушевцу.

На основу документације доноси се решење о упису непокретности ну катастар .Рок за жалбу од пријема решења је осам дана и ако се ниједна од заинтересованих страна не жали у овом временском периоду, решење постаје коначно.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи