Кликом до најактуелнијих догађаја у граду

Дигиталне технологије и интернет, не служе само за забаву, већ и за информисање најширег круга корисника. Користећи предности мобилних уређаја, млади Крагујевчани, осмислили су апликацију - "КГ ЦЕПЕЛИН", која на једном месту садржи, све битне информације из живота града.

"Погледај шта има од ових културних догађаја у граду. Има изложба у галерији "Мостови Балкана". Јел идемо?

Некада плакате, билборди, позивнице - данас мобилне апликације. Млади се најчешће информишу путем интернета. У порасту је употреба паметних телефона, па су Петар и Софија, једним кликом пронашли догађај који их занима.

"На апликацији смо могли да видимо да у самом центру града ми можемо да дођемо, да погледамо неке ствари од разноразних дешавања", каже  Петар Гоић.

"Омугућује нам да на један брз и ефикасан начин дођемо до већег броја информација које се конкретно сваког појединца тичу", каже  Софија Ћупрић.

Апликација "Кг Цепелин",градјанима и посетиоцима Крагујевца, пружа комплетан увид у актуелне догађаје из различитих области. Од забаве, куповине, услуга, до образовања и културе.

"Мислим да је веома значајно што се културних установа тиче, јер идемо значи, на шири круг људи, на ширење публике и уопште, популарисање уметности", каже Катарина Бабић, кустос галерије Мостови Балкана.

Мобилна апликација, дело је информатичара и еколога. Са знањима стеченим на факутету, желели су да, путем дигиталних технологија, најважније информације из града, поделе са најширом публиком.

"И оно сто је најбитније, јесте, да све те информације буду ажурне, да свим грађанима стижу обавештења рецимо, о комуналним проблемима, реду вожње или некикм културним дешавањима", каже Стефан Ђорђевић, аутор апликације.

"Ми смо се трудили да наша апликација, буде што једноставнија за употребу. Људи, буквално у три клика могу да сортирају своја интересовања, и да јако брзо дођу до онога што их интересује", каже Владимир Матић, дизајнер апликације.

Путем бесплатне мобилне апликације и грађани могу да укажу на комуналне проблеме у својим насељима. Довољно је да направе фотографију која ће бити прослеђена надлежним службама.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво