Добровољним прилозима купили машину за чишћење снега

Добровољним прилозима мештани Јабуковца и они који раде у иностранству купили су машину за чишћење снега и за земљане радове.

Чишћење сеоске депоније било је и проба, али и прво ангажовање радне машине. Гориво је за почетне послове обезбеђено заједнички прикупљеним новцем.

"Није било до сада снега, значи не знам како ради за снег, али на смеће је фантазија.

Јабуковчани већ годинама организују акције уређења села, улица, фасада... Набавка машине за чишћење и копање, кажу, није последња", каже Миша Крецунић из Јабуковца.

"Ова машина за Јабуковац је јако значајна и то већ говоримо има 3,4,5 година како смо се болрили да набавимо."

"Свака улица, што најмања, она ће да се очисти. Раније били само приоритети."

"Надамо се да ће бити боље него до сада и да ће, да неће бити снега на улицама".

Јабуковац је највеће село у неготинској општини. Дужина сеоских илица и сокака је педесетак километара.

"Нама је машина била неопходна за чишћење сеоских путева, зато је и набављена. А као што видите, машина може да се искористи и за нашу сеоску депонију и за разне друге земаљске радове. Акција прикупљања средстава је трајала годину и по дана, једно сто породица које раде на привременом раду у иностранству и више од двадесет породица које живе овде у селу. Дали су људи колико су хтели и ето успели смо повољно да купимо радну машину из фирме Штрабаг", каже Ненад Богосављевић, потпредседник Савета Месне заједнице Јабуковац.

Зима је на прагу. Прилазне путеве одржаваће механизација из Неготина, или Зајечара. Снег са улица у селу чистиће сами уз, како се надају, помоћ општине Неготин за набавку горива.




 



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво