Кад је мост преузак за двоје

Мост на реци Рибници код Краљева темељно је поправљен пре шест година. Ипак, свакодневно задаје муке пешацима, јер су тротоари толико уски да њима може да хода само један човек.

Прелазак преко моста на Рибници пешацима је свакодневна мука. Због недовољне ширине пешачке стазе мимоилажење захтева добру увежбаност. Кретање у једном смеру је нешто лакше, иде се у колони један по један.

"Кад поведем сву децу, тад је најтеже. А има их пуно."

"Не може да се размине. Ако нек старија жена, овај, мораш да станеш ту да је чекаш док прође".

"Још кад падне снег, па набаца овамо снег, само да прелетиш".

У то смо се уверили два дана касније. Снег је ситуацију отежао. Посебно је било опасно за бициклисте. Прешироки за тротоар, бицклом су морали узбрдо саобраћајницом.

"Па опасно. Занаш што, да ти кажем да уско не може да се прође".

"Зима носи још препрека".

"Није добро није лепо направљено како треба да човек пређе лако, него ето видиш тако газимо по тој бари".

И ако успешно пређете слалом на мосту на крају вас чека још једна препрека. Јер је ова бандера на самом тротоару.

Мост на Рибници 2011. године рехабилитовали су Путеви Србије као део државног пута кредитом Европске инвестиционе банке. Све су, кажу, урадили у складу са пројектном документацијом. У локалној самоуправи кажу - на њима је само да апелују на то предузеће да проширивање тротоара стави у годишњи план радова.

"То је само моја претпоставка да у њиховом плану то не стоји, зато што је то пре пар година сређивана саобраћајница и мост је пре пар година сређиван. Верујем да би неком њиховом комисијом која би дошла и сагледавањем тога можда би дошло до неког решења. Увек постоји да могу неке конзоле да се направе за пешаке", каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређивање грађевинског земљишта.

Локална самоуправа планира да заврши пешачку стазу која иде бедемом до Рибничког моста. Ако се тротоари на њему не прошире, грађани ће ту и даље наилазити на уско грло.




Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво