Асфалтирање сеоских путева у Општини Коцељева

Општина Коцељева ове године, уз помоћ Владе Србије, инвестирала је у изградњу путева око 200 милиона динара. И поред зимских услова, ових дана у току је асфалтирање сеоских путева а започета је и изградња обалоутврде реке Тамнаве.

Мештани Протића мале у Брдарици, први пут у историји села имају асфалтни пут. Сваки дан без падавина, путари користе да доврше деоницу дугу девет километра која селу обезбеђује боље услове за живот и најкраћи пут преко Дебрца и Обреновца до Београда.

Становници села задовољни, иду, кажу боље и лакше. 

"До сад смо живели тешко, није било асфалта, каљави смо излазили на пут, ово значи много за село, за све", објашњава један мештанин. 

За асфалтирање ове некатегорисане трасе, као и пута у Свилеуви, из скромног буџета општине Коцељева, издвојено је шест милиона динара.

"Ових дана треба да почну радови у Месној заједници Градојевић, односно асфалтирање дела пута до школе. Једина школа до које није дошао асфалт у нашој општини је школа у Градојевићу, тако да ћемо до краја године, ако послуже временски услови, урадити и ту деоницу пута", истиче председник општине Коцељева Душан Илинчић.

У путеве Посавотамнаве, ове године уложено је око 200 милиона динара, а радови би, ако дозволе временске прилике, требало да буду завшени до краја месеца. 

За који дан биће настављени и радови на изградњи обалоутврде реке Тамнаве који су застали због расквашеног земљишта. Када се радови заврше, обе стране обале, биће више за један метар, како би се насеље заштитило од високих вода и поплаве, као оне из маја 2014. године. 

Пројекат санације дела корита Тамнаве у регулисаном току финансира Влада Србије у износу од 14 милиона динара а рок за окончање посла је 90 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво