Нове просторије Хитне помоћи у Босилеграду

У оквиру Дома здравља у Босилеграду отворене су нове просторије Хитне помоћи. Ургентне медицинске интервенције биће приступачније свим становницима ове општине, а и мигрантима у Прихватном центру. За изградњу и опремање просторија, америчка Влада је издвојила 118 хиљада долара.

Служба Хитне помоћи радила је у 32 квадрата, простор је сада троструко већи. Обновљена је медицинска опрема, постављени нови кревети, паравани.

"Све што се уради, и кад дођу доктори, све значи."

"Нарочито када временски услови не дозвољавају да се хитни случајеви одвезу у друге здравствене центре који су далеко. Најближи је 60 километара одавде, у Сурдулици."

"Опреме имамо и нова је, једино што нам је због удаљености тренутно најнеопходније је савремени ултразвучни апарат", каже др Горан Василов, директор Дома здравља у Босилеграду.

Олакшан је приступ, направљена рампа, чекаоница, гаража. Помогла је и локална самоуправа да се збрину мештани, омогући бржи транспорт тежих пацијената до здравствених центара у Сурдулици, Врању, Нишу.

"Најважнији је ово пројекат за општину Босилеград, јер здравље ко нема, џабе му све остало. У свему томе хвала држави Србији, што је дала зелено светло да овај објекат може да се изгради, биће од велике користи", каже Владимир Захаријев, председник Општине Босилеград.

"Ефикасан и ефектан је рад програма Уједињених нација за развој, који је показао како се у тренуцима кризе, може пронаћи прави развојни моменат", каже Иван Бошњак, државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу.

"Прошла су само 3, 4 месеца од почетка изградње овог Ургентног центра, ми смо ту, и од сада креће да ради, да буде у корист не само миграната, највише грађана Босилеграда, и ове општине", каже Кајл Скат, амбасадор САД-а у Србији.

Америчка влада, преко УСАИД-а, обезбедила је 1,3 милиона долара да помогне десет општина у Србији које су погођене мигрантском кризом, да унапреде инфраструктуру и јавне услуге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи