Преко дрвеног моста или комшијског имања?

За време поплава 2014. године у Крупњу је порушено 22 моста. Међу њима је и један пешачки који је срушен из безбедносних разлога, а који је за око двадестак људи најближа веза са центром општине. У међувремену, мештани су направили импровизовани дрвени мост који свакодневно представља опасност по њихов живот. Педесет метара од њих налази се други мост, али комшија не дозвољава да до њега дођу.

"Сваког дана идем овим мостом и плашим се да не упаднем у реку". Са истим страхом као и Алдин суочава се још петоро деце која живе у насељу на левој обали реке Ликодре. На дрвеном мосту којим свакодневно иду до вртића или школе незгоде су се већ дешавале.

"Ми смо га направили да можемо за нужно да пређемо, колико толико да можемо да узмемо хлеба и да деца могу да иду у школу да можемо да их преводимо, па се плашимо да не упаднемо и ми и деца, снаја ми је у другом стању била и пропала јој нога", каже Салко Мигић из Крупња.

Иако имају копнени пут до својих кућа и други мост у близини, мештани овог насеља га не користе, јер пут до њега води кроз комшијино имање.

"Кад треба дрва или нешто теже све морамо на леђима да ломимо своју кичму да би пренели све намирнице животне", каже Зајко Мигић из Крупња.

Мештани од надлежних траже да се на истом месту поново изгради мост. У општини Крупањ кажу да је то из безбедносних разлога неизводљиво, јер је због проблема који је изазвао претходни, једна особа страдала. Једино решење је, да дођу, да реше комшијске размирице.

"Тих шест породица просто немају други начин да дођу до Крупња, до школе, до болнице до било ког другог дела цивилизације осим тим копненим путем где комшија који је узгред и сам осетио хуманост на делу те 2014. године, јер је и он био у проблему ,сада ето не исказује хуманост коју смо могли очекивати", каже Иван Исаиловић, председник Општине Крупањ.

"Тренутно нису испуњени услови да би се извршили експропријација дела ове парцеле и омогућио пролаз људима, једини начин да се овај проблем реши је да поднесу приватну тужбу суду са привременом мером, јер немају другог пролаза", каже Милорад Симић, начелник Општине Крупањ.

У ишчекивању решења, мештани, кажу, уздаће се у срећу и издржиљивост дрвене конструкције.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи