Због једног стана, изгубили право на други?

Петнаест породица које су пре десетак година морале да напусте своје куће, јер их је клизиште у Мрамору код Ниша оштетило или урушило, добија од града станове на коришћење у улици Мајаковског у Нишу. Иако су очекивали да ће бити на том списку, Милутиновићи нису међу њима.

После шест година живота у кући коју је грађевинска инспекција прогласила небезбедном за живот и наложила исељење, породица Милутиновић из Мрамора очекивала је да ће од града добити стан у Нишу, попут 15 њихових суседа. Међутим, о селидби и даље нема ни говора.

"Одбили су ме са образложењем да моја ћерка има свој стан. А она има свој живот, дете, посао. И какве везе има она са нама? Ја не тражим помоћ за њу, већ за себе", каже Славољуб Милутиновић, Мрамор.

Градски већник, који је на челу тима за решавање стамбених питања мештана Мрамора, каже да су критеријуми Владе Србије јасни - уколико неко од чланова домаћинства има другу некретнину на своје име, породица нема право на стан, односно није без крова над главом.

"У изјави су навели да живе у заједничком домаћинству са ћерком и унуком и да је само Славољуб власник куће у Мрамору, а да остали немају некретнине. Провером је утврђено да ћерка Биљана има стан у Нишу", каже Светозар Алексов, председник Радног тима за решавање стамбених питања мештана Мрамора.

Милутиновићи кажу да је ћерка са њима била привремено и да то што она има стан њима не решава проблем. Тако остају у Мрамору и даље.

"Пуца на све стране. Изађем да видим да не падне кућа, јер немамо где, и морамо да седимо овде, ни кирију нам не плаћају", каже  Радмила Милутиновић.

Иако свесни колико су Милутиновићи изгубили на мраморском клизишту, надлежни напомињу да овде није реч о надокнађивању имовине, већ о обезбеђивању нужног смештаја породицама које немају где.

 






Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара