Масукини позоришни дани

У Центру за културу из Велике Плане у току је један од најстаријих позоришних фестивала у Србији - Масукини позоришни дани. Ове године је и четрдести јубиларни па је и то један од разлога што се за сваку предствау тражи карта више.

Представа Народног позоришта - Прах већ је у својој трећој сезони, публика је имала прилике да је испрати на гостовањима од Канаде до Норвешке, а Великоплањани су је дочекали са одушевљењем и до последњег места испунили салу.

"Створи се нека лепа атмосфера између нас и публике, тема је врло, онако занимљива, интригантна, покреће људе на размишљање и има једну дивну хришћанску поруку, а то је да је поред пара које то двоје људи добило на крају ипак победи љубав", каже Зоран Цвијановић, глумац.

Иако има елементе комедије, ова представа доноси једну сетну страну живота и наводи на преиспитивање.

"Огрмона неки проценат људи је уништио себи живот, тако што је добио на лото-у, преко 95 одсто, то су били људи који су одједномпостали ненормално богати, а онда после само пар година уништени, мислим боље је да то људи виде у позоришту него у реалном животу", каже  Зоран Цвијановић, глумац.

За идеју о фестивалу који ће окупити глумце аматере и професионалце једном годишње, на радост публике, заслужан је доајен овог позоришта Вита Стефановић. Његова идеја живи већ четири деценије, а препуно позориште сваке године оправдава смисао овог фестивала.

"Изабрали су некако најбоље могуће време, зима је, сезона је у затишју, између оних великих слава, што би рекли између Св. Аранђела и Св. Николе и ово је за Плану, 40 година круна позоришне и културне сезоне", каже Предраг Георгијев, в.д. директора Центра за културу.

Фестивал је на својој половини, а публика поред представа реномираних трупа ужива и у најбољим, награђеним представама аматерских група. За сам крај предсавиће се и Позориште из Велике Плане "Масука" са својом представом Виа Долорес.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи