Праве и продају колаче како би реновирали школу

Мештани села Брадић у близини Лознице недавно су организовали продајну изложбу торти и колача како би прикупили новац за сређивање школе. На тај начин прикупљено је око 130 хиљада динара, а једна ванилица продата је за чак педесет евра.

Нова врата на Основној школи у Брадићу, купљена су од продаје ванилица и принцес крофни. И док су маме месиле колаче, њихова деца, ђаци нижих реда успела су да продају све.

"Сав новац који смо прикупили од дечије недеље све смо ставили за школу да променимо прозоре и врата", каже Урош Лазић, ученик.

Да слога кућу гради, сагласни су мештани Брадића. Из тог разлога им, кажу, није било тешко да и од свог мало одвоје део како би њихова деца имала боље услове за учење. Они који нису имали новац, помогли су радом.

"Врата су била стара, није могао да се загреје хол деца су седела у школи у јакни нису могла да једу ужину како треба да једу, е сад је већ много топлије", каже  Владан Полић из Брадића.

"Мештани су овде веома активни и веома им је стало да деца која похађају ову школу да раде у једним пријатним условима, пре свега безбедним", каже  Горан Рикановић из Брадића.

Пре седамдесет година школу у Брадићу саградили су мештани, а деценијама после њихови потомци наставили су да је одржавају. Захваљујићи њима бетонирано је игралиште, постављена изолација, урађено грејање.

"Наши мештани су скромни, имајући у виду да један већи број људи не ради, није запослен, али наравно људи помажу и вољни су да помогну", каже Милорад Станић, директор школе у Брадићу.

Помоћ школи од мештана стизаће и у наредном периоду, идеја је да се ускоро замене и прозори и уради сала за физичко.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво