Успешна сезона за шабачке кајакаше

Шабачки кајакаши такмичарску сезону завршили су веома успешно. Били су у саставу репрезентације на свим међународним такмичењима, где су остварили запажене резултате, а клуб "Зорка" добио је светског шампиона, европске вицешампионе и трећег кајакаша планете.

Најсјајнију медаљу са Светског првенства, у клуб је донео Миленко Зорић. У дисциплини кајак двосед на 1.000 метара, заједно са Марком Томићевићем из Новог Сада, најбољи је на планети.

"Иза мене је једна јако успешна година. Успео сам на европском првенсту у Бугарској да освојим сребрну медељу, с мојим партнером у двоседу на 1.000 метара. После тога смо имали светско првенство, где смо успели да дођемо до злата, да постанемо прваци света, за мене је ово најуспешнија година у мојој каријери", каже Миленко Зорић.

Шабачки репрезентативци низали су успехе и у другим дисциплинима, како на светским, тако и на европским такмичењима.

"На почетку сезоне, веслали смо 500 четверац, то је била нова дисциплина коју смо покушали да саставимо. На првенству европе освојили смо осмо место. После тога је дошло првенство света, веслао сам двосед двеста са Марком Новаковићем, освојили смо треће место. донели медаљу, за наш град, нашу земљу", каже Небојша Грујић.

"На европском првенству сам освојио сребрну медаљу, и на светском првенству веслао сам четверац 500, то је нова дисциплина, заузели смо шесто место, мало од медаље, тако да, ми смо, направљена нова посада пред Светско првенство, тако да овај резултат је још већи", каже Дејан Пајић.

Још боље резултате чланови једног од најмасовнијег и најуспешнијег клуба у Србији, очекују наредне такмичарске сезоне, за коју су већ почели да се припремају.

"Било је доста напорно ускладити факултет и спортске обавезе, али уз добру организацију, све је могуће", каже Бојан Милинковић.

"Момци који су ове године били прваци света су прошлогодишњи вицешампиони у Рију, тако да, је кајак клуб  "Зорка" задњих десет година пристутан на међународној сцени са најквалитетнијим такмичарима, заиста, они су светска класа и надамо се да ће и наредних година остваритвати такве резултате", каже Жељко Илић, председник КК "Зорка".

За будућност овог спорта у Шапцу не брину. Подмладак је најбољи у мини кајаку и пионирској лиги.

"Тренирам око три године, шта да кажем, ја веслам кану, добро све пролази, све ок, тренирам, дајем све од себе", каже Марко Дамјановић.

"Тренирам већ пет година, по мени, ова година је била веома успешна на основу резултата које сам остварила на отвореном првенству Војводине, пласирала сам се у репрезентацију и отишла на Олимпијске наде", каже Дуња Сарић.

"Ми се поносимо тиме што не увозимо такмичаре са стране, мислим на такмичаре из других градова, већ сами правимо од наших клинаца који су препознали у нама квалитет, добар рад са њима, и на крају масовност није изостала, ми смо најмасовнији клуб што се тиче млађих категорија", каже Милан Ђенадић, тренер КК "Зорка" и репрезентације Србије.

Чланови клуба који следеће године обележава седам деценија постојања, између тренинга и припрема за наредну такмичарску сезону, наставиће да промовишу рад, успех, и афирмишу младе да заволе кајак.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара