Директорка краљевачке школе прва која је изабрана по новом закону

Први директор школе који је на дужност ступио на основу одредби новог Закона о основама система образовања и васпитања је Биљана Бојанић, професорка српске књижевности и језика, која је решењем министра именована за директорку Медицинске школе у Краљеву.

Наглашавајући да су компетенције једини услов, Министарство просвете, науке и технолошлког развоја објавило је да је Биљана Бојанић прва директорка у Србији која је изабрана по новом Закону о основама система образовања и васпитања.

Приликом избора у потпуности су поштовани демократска начела и процедуре предвиђене новим законом.

С обзиром на резултате рада и компетенције, министар је Решењем само потврдио предлог Школског одбора, каже се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошлког развоја.     

Школски одбор Медицинске школе у Краљеву донео је Одлуку о расписивању конкурса, а Комисија за избор сачинила је извештај о спроведеном поступку, који је садржао документацију кандидата и потребна мишљења,  и све доставила органу управљања. На основу извештаја, Школски одбор Медицинске школе у Краљеву сачинио је листу кандидата који испуњавају услове и предлог за избор Биљане Бојанић, јединог кандидата, за директора установе у наредне четири године.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво