Батине за изненађење

Групу тринаестогодишњих малишана из Краљева који су уз бакље и скандирање хтели да приреде опроштај у стану свог школског друга који се са породицом сели у иностранство, напао је станар зграде и нанео им лакше телесне повреде. Овај инцидент је изазвао огорчење родитеља те деце, јер их је напао полицијски службеник који је био ван дужности.

Снимци догађаја објављени су на друштвеним мрежама. Јасно се види да су у питању деца, ученици једне основне школе. Инцидент се догодио око 18 часова испред зграде и на степеништу. Малишани тврде да их је станар физички напао уз погрдне речи и псовке.

Два малишана су задобила лакше повреде због којих им је указана медицинска помоћ. Због овога су родитељи повређене деце крајње огорчени.

"У четвртак ћемо поново код лекара да се понови аудиометрија, да се види како ствари стоје и у четвртак имамо заказано код дечијег психијатра", каже  Јелена Милић, мајка повређеног детета.

"Шта као родитељ кажете на то?"

"Ја немам коментар. Просто, припадници министарства унутрашњих послова су људи од којих очекујемо да нам штите дете. Шта год да су та деца урадила".

"То је страшно шта полицајац у цивилу ради деци место да их брани од других. Да је као човек пришао и рекао децо није у реду то што радите. Он је насрнуо на њих и све је то негирао у Полицијској управи. Е то је најгоре", каже Маријана Митић, мајка повређеног детета.

Малишан који живи у овој згради је повредио ногу и није долазио у школу неколико дана. Зато су се његови школски другови и окупили испред зграде како би му уручили и поклон за растанак.

Инцидент се догодио у згради у Обилићевој улици. Осим полицијском службенику, актеру овог немилог догађаја, осталим станарима галама деце није сметала или на њу нису реаговали.

Родитељи сведоче да је полицијски службеник наставио да се агресивно понаша чак и приликом састављања записника у Полицијској управи.

"Као родитељ шта да очекујете даље. Ја се надам да ће Министарство унутрашњих послова одрадити, и да су одрадили већи део посла. Али сада ћемо видети на тужилаштву, али ћемо ићи ми и даље од тога. И надамо се да ћемо истерати правду до краја", каже Игор Милић, отац повређеног детета.

Полицијска управа у Краљеву припрема саопштење о овом случају. Како РТС незванично сазнаје предмет ће бити предат јавном тужилаштву. Тек након што буду утврђене све чињенице Полицијска управа ће покренути и дисциплински поступак.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво