Пет села са леве стране Западне Мораве без пијаће воде

Вода у неколико села за леве стране Западне Мораве, која су прикључена на крушевачки водовод, већ седам дана није за пиће и припремање хране већ само за техничку употребу.

Без пијаће воде, тренутно је око 900 домаћинстава у Кукљуну, Белој Води, Крвавици, Шашиловцу и Брајковцу.

"Не може да се кува, несме, има хемикалија, има триста бога а зашто то има толико, шта су урадили, ја то не знам. А, да ли је вода технички исправна? Она сада долази исправна, али није за употребу", каже Десанка Крстић, село Кукљин.

"Тешко нама, поготово ја што сам стара и сама сам. Не могу да узмем хлеба а камоли воду. Молим водну заједницу да оспособи што пре. Ми плаћамо то", каже  Младена Крстић, село Кукљин.

Крушевачки водовод, свакодневно по три сата, из цистерни и специјализованих возила, мештане снабдева пијаћом водом мештане прекоморавских села.

"Мештани се поред тога снабдевају водом и са ове велике чесме у центру а неки имају и очуване своје  бунаре а такодје има и два извоира минералне воде. Неки захватају воду и са тих извора", каже Весна Ракић, Месна заједница Бела Вода.

За разлику од Беле Воде, бунари су углавном загадјени у Кукљину, па су мештани приморани да воду узимају из цистерни.

"Анализе су у току, од петка, значи петак, суботас и недеља. Завод за јавно здравље извршио је узорковање у свим местима где је вод искључена за пуиће и припремање хране", каже  др Слађана Станић, специјалиста хигијене Завод за јавно здравље Крушевац.

"Разлог, тренутно зашто нема здраве пијаће воде у петр села преко Мораве, само зато што су били припремни радови за будуће повезивање, нове мреже у селу Каменаре са изфградњом црпне станице", каже Радоје Лукић, технички директор ЈКП "Водовод" Крушевац.

Према речима надлежних у крушевачком водоводу мештани ових села добиће здраву пијаћу воду до краја недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи