У Врњачкој Бањи почела изградња вештачког водопада

Уочи обележавању 150 година организованог бањског туризма, у Врњачкој Бањи је почела изградња вештачког водопада. Радове финансира Министарство туризма, трговине и телекомуникација уз помоћ локалне самоуправе са 15 милиона динара.

Киша не омета раднике да убрзано раде на изградњи вештачког водопада. За сада се само назире шта ће бити, а пролазници застају и радознало посматрају радове.

"Биће боље".

"Биће више привлачиће више гостију".

"Свакако да хоће, биће то лепо надам се".

Планирано је да се водопад уклопи у амбијент црквеног брда, на ком је већ у првој фази завршена реконструкција амфитеатра Данило Бата Стојковић.

"Цела идеја је била да се само извориште налази на стази која води од амфитеатра, где ће бити више понирања речног тока, где ће се завршавати на самој променади слап који ће бити са висине од три метра и ширине три метра", каже Милутин Думановић, помоћник председника општине Врњачка Бања.

"Ово ће бити заиста права атракција за Врњачку Бању, јер водопад у оваквим габаритима није виђен у ближој околини,тако да се искрено надам једном прелепом месту за уживање и одмор, баш овде код водопада", каже Иван Трифуновић, директор Туристичког центра Врњачка Бања.

Ускоро ће почети и радови на комплетној реконструкцији пешачких стаза на црквеном брду, за које је уз помоћ Владе обезбеђен новац. Нови садржаји у туристичкој понуди, а пре свега водопад који је планирано да буде завршен за 90 дана, бић еи почетак обележавања 150 година организованог туризма у Врњачкој Бањи, у којој тренутно борави 6.000 гостију.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво