Сарадња београдског Економског факултета и града Шапца

Београдски Економски факултет и град Шабац, потписали су споразум о сарадњи који студентима омогућава да стручну праксу обављају у институцијама и предузећима у свом граду.

Циљ споразума који је потписан у Градској кући у Шапцу, је останак младих високообразованих у месту где живе. За осамдесет година постојања, Економски факултет Универзитета у Београду, завршило је око 2.000 Шапчана.

"Задовољство је обострано јер из Шапца дуги низ година добијамо одличне средњошколце. Мислим да је ово један добар начин да млади остану у земљи, да млади остану у свом граду. Верујем да ће многи послодавци из Шапца и околине, у нашим дипломцима, у нашим студентима, пронаћи адекватне кадрове", каже декан Економског факултета проф. др Бранислав Боричић.

Да у месту где живе, студенти стекну потребну праксу, и ту остану да раде, жеља је и надлежних у Шапцу.

"Ми ћемо као град инсистирати да то буде у приватном сектору, у великом броју нових компанија, и постојећих компанија које исказују потребу за младим и школованим особама. Ја сам сигуран да ће то бити квалитетна пракса, која у овом случају, у приватном сектору може да пружи извесниоју будућност са много бољим зарадама", каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Економски факултет Универзитета у Београду, поклонио је Библиотеци шабачкој око 150 стручних књига.

"Реч је о изузетном квалитету књига које ће наћи значајно место у нашем фонду стручне књиге. И до сада је владало велико интересовање за књиге Економског факултета, набављали смо их и ранијих година", каже Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке.

Вредност донације књига је 200.000 динара. Последњих година, око 150 шабачких ученика уписало је Економски факултет у Београду. Најчешће су то ђаци из Економско -трговинске школе и Шабачке гимназије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво