Сарадња компаније Леони и нишких факултета

Немачка компанија Леони потписала је у Нишу уговоре о сарадњи са три факултета нишког Универзитета о стипендирању и запошљавању високошколаца у тој компанији која у Србији послује осам година. Петнаесторо најбољих са Електронског, Екононског и Машинског факултета примаће новчану надокинаду 10 месеци, а потом ће, ко буде хтео, двоструко дуже моћи да каријеру наставе у једној од фабрика Леонија у Србији. Конкурс је отворен данас.

Уколико сте студент завршне године основних или мастер студија Економског, Машинског или Електронског факултета у Нишу, имате просечну оцену већу од 8 ипо, основно знање енглеског језика и учешће у неком пројекту, велика је шанса да будете један од 15 стипендиста које ће Леони наредних 10 месеци подржавати са по 20.000 динара месечно.

"Кроз овај вид сарадње Компанија Леони покушава да споји теорију са праксом и наше образовне институције упозна са потребама индустрије овог региона", каже Александра Пешић, директорка производног погона Леони у Прокупљу.

Осим стипендија за седморо студената са Машинског и по 4 са Електронског и Економског факултета компаније ће за студенте бити отворена и са стручну праксу, радне посете и разне радионице.

"Нуде се могућности запошљавања за дипломиране студенте Машинског факулета у Нишу па се надам да ће и квалитет и квантитет уписаних студената наредне године бити већи", каже проф. др Ненад Павловић, декан Машинског факултета у Нишу.

"Права сарадња је на нивоу научно истраживачких пројеката и ми као Електронски факултет преговарамо да уђемо и у такву сарадњу са компанијом Леони", каже проф. др Драган Јанковић, декан Електронског факултета у Нишу.

"Нема бољег подстрека за студенте који су при крају студија него да остану да раде у Нишу и заснују овде породицу", додаје он.

Леони, који производи делове за аутоиндустрију У Србији има три фабрике - у Нишу, Прокупљу и Малошишту код Дољевца. Због новог посла са Мерцедесом, производња се шири, па ће на пролеће и Краљево добити нову фабрику.

"Разматрали смо неколико локација и одлучили да то буде Краљево због простора за изградњу наше највеће фабрике у Србији, али смо уважили и препоруку Владе да тај град има велики број незапослених", каже Клеменс Сакс, генерални директор Леони у Србији.

Пракса је до сада показала да све што привреда уложи у образовање, млади стручњаци који остану у Србији то привреди двоструко врате.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи