Прва Крушевљанка која је претрчала маратон

Крушевац је већ деценијама расадник спортских талената. Међу њима је Маја Милосављевић, прва Крушевљанака која је претрчала маратон.

Двадесетрогодишња Маја Милосављевић је пре шест година почела је да планинари, а од 2014. године активно тренира атлетику. На Новосадском маратону, који се бодује за државно првенство освојила је пето место и истрчала свој први маратон.

"Ја једноставно радим и физичке послове. Када не трчим идем у бербу малина, где радим цео дан на плус 40, после тога трчим, возим бициклу нон стоп, сваког дана, радим целог дана, возим бициклу до 11, Опет ујутру устајем у 4. Није ми то проблем", каже Маја Милосављевић.

Маја је пример да се упорним радом могу остварити врхунски спортски  резултати. Апслолутна је шампионка у брдском трчању Трекинг купа Србије за 2017. годину, а за непуних 15 месеци истрчала је и 7 полумаратона.

"Знам је од малена. Не смета јој ништа, никаква препрека, повреда, киша, ако треба да се вежба. Она је за то спремна", каже Марина Радмановац, Мајина другарица.

"Већ следеће године нападамо норму за Токијо 2020. године, тако да ће и Маја кренути мојим стопама. Млада је, има воље, жеље...само рад и време ће показати", каже Ненад Живковић, тренер.

Маја претрчи свакодневно минимум десет километара, а без обзира на временске прилике, пред такмичење, на трим стази на Багдали тренира од 4 до 5 сати.

"Шта се дешава код човека. Схвати док тренира да расте, физички али и психички, ментално да расте. Умори се на тренингу, али дође после тренинга и осети се полетан. Ми сви радимо неке друге послове, не живимо од трчања", каже Сениша Гашић, председник АК "Маратонац" Крушевац.

Сав новац која Маја заради од привремених послова улаже у опрему и одласке на такмичења. Променила је за две године начин исхране и друге навике, јер је маратон њена животна филозофија.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво