Пројекат краљевачких средњошколки најбољи

Гимназијалке Тамара Савић, Милица Дуканац и Маша Вукобратов и Ивана Красић из Медицинске школе у Краљеву, освојиле су прво место у Србији на такмичењу средњошколаца "Светска знања за развој младих", за сјајан пројекат "Kingstown For Students".

Веровале су у себе и на прави начин искористиле прилику која им је пружена када је Организација српских студената у иностранству (ОССИ), под покровитељством Министарства омладине и спорта у августу ове године отворила конкурс за средњошколце из 15 градова у Србији, међу којима је било и Краљево.

У сваком од 15 градова биране су четири најбоље пријаве, односно четири средњошколца који су потом састављени у један тим. Тим Краљево чине: Тамара Савић (Гимназија), Ивана Красић (Медицинска школа), Милица Дуканац (Гимназија), Маша Вукобратов (Гимназија). Задатак тима био је да напишу пројекат који ће унапредити туризам у нашем граду.

"Напорно смо радиле два месеца и уз помоћ нашег координатора Драгана Рогановића (ИДА) и менторке Тање Крнета, успеле смо да осмислимо пројекат "Kingstown For Students". Заправо се ради о петодневној манифестацији која ће крајем августа следеће године окупити студенте из седам, Краљеву братских градова. За њих смо осмислиле многе занимљиве активности, а студенти ће имати прилику да виде најбоље од наше културе" - кажу пресрећне средњошколке.

Оне су претходног викенда пред стручним жиријем презентовале свој пројекат на Авали и освојиле - прво место! Имале су 146 од могућих 150 бодова од зирија, а 56 од 60 могућих од публике.

"Са укупно 202 бода заузеле смо убедљиво прво место, иза нас је био тим из Чачка са 181 бодом. Вероватно ћемо, у зависности од нашег труда и рада у наредним месецима, имати прилику да реализујемо пројекат - надају се ове девојке, поручујући да се надају најбољем и да желе да допринесу заједници у целини и да оживе омладински туризам у Краљеву.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво