Гостовање Атељеа 212 у Опову

"Атеље 212" отворио је позоришну сезону у Опову представом "Лице" по тексту Александра Галина, у режији Јелене Богавац. У новом Дому културе, Оповчани ће убудуће моћи да угосте трупе из свих већих театара.

Глумци "Атељеа 212" дошли су у Опово да представе своје ново лице на најбољи могући начин, јер сцене не деле на мале и велике, а публика им је свуда иста.

"Опово или било који други град нама је свеједно", каже глумац Радослав Миленковић. "Ми ћемо покушати да одиграмо представу најбоље што можемо, а надам се да ће лепота комада и занимљивост и духовитост Александра Галина са овом публиком функционисати."

Иван Јефтовић каже да му је било драго кад је чуо да ће гостовати и у Опову:

"Мој драги класић Бојан је из овог места и често смо овде долазили и дружили се, а сад први пут долазимо и у Дом културе. Изгледа дивно и свака част домаћинима што организују представе, а видим да има и дечјих што је лепо."

Задовољство је било обострано. Публика је уживала у представи и на крају је свако изашао са својим утиском, а било их је много, јер су могли да виде на који начин се губи лице и идентитет, али и да грамзиви, похотни и престрашени јунаци нашег времена који зарађују и троше новац на крају могу и да се покају и да препознају добро у себи.

"Наставићемо сарадњу и следеће године", истиче Зоран Тасић, председник Општине Опово. "У буџету смо предвидели средства за наредна гостовања Атељеа 212. Све то биће веома значајно када је у питању културни живот наше општине."

Глумци су на сцени били веома уверљиви у приказивању свог лица које како су показали није тешко изменити, а публика ће након представе наставити да живи у свету реализма на ивици могућег.

број коментара 0 пошаљи коментар