Беловодским пољопривредницима подељена ротациона светла за тракторе

Савет за безбедност саобраћаја Града Крушевца, Ауто-мото савез Србије и саобраћајна полиција наставили су кампању "Прави домаћин безбедан у саобраћају" поделом ротационих светала трактористима у Белој Води.

Краћи је дан, а јесењих радова много: за озиму сетву треба припремити десетине хектара ораница на левој обали Западне Мораве. Уз све то, због лоших временских услова, они који возе трактор треба да мисле и на безбедност на путу од њиве до куће.

"То је било неопходно за јесење послове", каже Мирослав Лазић, пољопривредник из Беле Воде. "Раније пада мрак, касније свиће, и зато је потребно."

Мирољуб Стојковић каже да им ротациона светла много значе: 

"Овде смо поред главног пута на овом регионалном путу Крушевац - Трстеник и ово нам много значи, јер смо уочљиви када се упали."

Годишње се пољопривредницима села у околини Крушевца подели 500 ротационих светала, а уз њих и рефлектујуће траке за контурно обележавање возила и приколице. У буџету Града обезбеђен је новац за набавку табли за означавање спорих возила, које прописује закон.

"Још бих скренуо пажњу да приликом ванредног догађаја са смртним исходом тракториста улази у велике проблеме", подсећа Драган Блажић, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Крушевца. "Одштетни захтеви су велики, крећу се више десетина хиљада евра, казна је око 100.000 динара, а затвор преко три године."

Најдрагоценији су свакако људски животи. Зато су овом приликом одржана предавања о безбедности тракториста и деце у саобраћају. За пољопривреднике, Ауто-мото савез обезбедио је бесплатне техничке прегледе, а овом приликом уручено је и ауто-седиште за децучетворочланој породици Стефановић.

 

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво