Математичарка са билијарским штапом

Двадесетседмогодишња Шапчанка Вања Николић, професор математике у средњој економскоj школи, велики je заљубљеник у билијар за који каже да је занимљив и тежак спорт. Почела је да га игра из забаве, а потом су уследили запажени успеси на такмичењима.

Билијарским штапом белу куглу први пут је ударила као средњошколка, а последње две године, Вања Николић не може да замисли ни дан без омиљене игре. За шабачку математичарку, решавање компликованих задата, лакше је него игра билијара.

"Треба корстити логику, треба бити сконцентрисан, треба бити јако рецизан, слично као у математици, што је мој позив, одувек су ми се опадали спортови са лопатама, само што су сад, веће лопте замењене са њим, пошто сам тренирала кошарку", каже Вања.

Омиљена дисциплина јој је "деветка"' и кугла са истим бројем. Поред билијарског стола, сваког дана проведе и по неколико сати.

"Овај билијар клуб је постао моја друга кућа, ја не могу замислити дан  без времена проведеног овде, некада ми то обавезе не дозвољавају, то је онда тешко".

Партије у којима противник није стигао ниједном да удари куглу, одавно је престала да броји. Због слабе конкуренције, више воли да игра против ушкараца.

"Вања је најдражи члан у клубу, она је једина девојка која се озбиљно бави билијаром у Шапцу, и постигла је веома озбиљне успехе, рактично је најбоља у женској конкуренцији, изузетно је тежак ротивник, зато што је јако сконцентрисана усваком моменту, и ми најбољи морамо да дамо максимум, да би је евентулано победили", каже Раде Обрадовић БК "Москони".

Када је почела да игра биљар, о такмичењима није размишљала. Рекреативан одлазак на турнир у Нови Сад, донео јој је златну медељу, осле чега је наставила да ниже успехе.

"Нисам знала чак ни да постоји да женска лига у Србији, док ми власник клуба није река да види у мени потенцијал, да би требало да се ријавим", додаје Вања.

Њена жеља је да побеђује и на европском првенству. У клубу, као и у школи, радо дели савете, и најмлађе чланове учи вештини омиљене игре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи