Трка за Владино лечење од Прешева до Суботице

Панчевачки ултрамаратонци, почели су трку из Прешева у петак, с циљем да претрче 581 километар до Суботице, где би требало да стигну у суботу. Њихов циљ је да помогну суграђанину - једанаестогодишњем Влади Ђорђевићу - коме је неопходан новац за операцију цисте на мозгу.

Двоје одважних ултрамаратонаца, упустили су се у авантуру да за 9 дана претрче Србију са циљем да скрену пажњу мештана градова кроз које пролазе на проблем њиховог суграђанина. Влади је потребан новац за трећу операцију, а они једино овако могу да помогну.

"Ово је нешто најлепше што можемо да одрадимо, нажалост", каже ултрамаратонац Жељко Зељковић, "морају овакве акције да се праве да би се наша деца лечила и ми смо ту да подигнемо мало свест осталих људи."

За вредан циљ, није тешко, наглашава Љиљана Тасић: "Циљ је добро познат тако да нам још све ово лакше пада."

Влада Ђорђевић већ пет година води борбу са једном од најтежих болести. У Турској му је одстрањен бубрег, а имао је и интервенцију на срцу. Сада мора да оперише цисту на мозгу, после које ће се, како се његови родитељи надају, вратити безбрижном детињству.

"Хоће да се игра као и сви остали, хоће да иде са свом осталом децом на екскурзије и дружења, има потребе и има жељу, међутим док се не реши ово све не може", каже Владин отац Синиша.

За операцију на мозгу у Турској потребно је 35 хиљада евра, а Владини родитељи нису у могућности да тај новац обезбеде. Овакве акције су једини начин да се одазову људи који могу да помогну.

"Ми као одговорни људи желимо да својом енергијом и финансијама, у оквиру својих могућности, помогнемо и покажемо да Србија има добрих и хуманих људи", наглашава Александар Мијаиловић, ултрамаратонац из Тополе.

Градимир Крунић, ултрамаратонац из Свилајнца, додаје: "Оно што ми можемо јесте да трчимо, да помогнемо да скренемо пажњу добрим људима који могу да помогну малом Влади."

У породици Ђорђевић, једино отац ради, јер мајка мора да се брине о Влади. За претходне две операције, подигли су кредит који ће враћати до 2024. године. Исцрпли су све могућности, али и даље верују у помоћ добрих људи, јер је то једино на шта сада могу да се ослоне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво