Трагање за смислом у Аранђеловцу, поклон публици

У Аранђеловцу, на 13. позоришном фестивалу "У потрази за смислом" - пет квалитетних представа и богат пратећи програм, прилагођен различитим укусима публике.

Само петнаестак дана од премијере у Новом Саду, за отварање фестивала комад "Аника и њена времена", инспирисан приповетком Иве Андрића, у копродукцији Српског народног позоришта и агенције БеоАрт, потписује Ана Ђорђевић. И представа, и Андрићево дело, као и сам назив фестивала, трагају за смислом.

Зоран Ђерић, управник Српског народног позоришта, каже да је Андрић био писац који је у својим романима, приповеткама и драмама трагао за смислом живота"за егзистенцијом у правом смислу те речи. То је суштина и позоришне представе, која одлично кореспондира са називом фестивала.

На фестивалу посвећеном публици, изложба о великану који је живео за њен аплауз. Скроман и величанствен - Петар Краљ. 

Кустоскиња Музеја позоришне уметности мр Александра Милошевић каже да је Петар Краљ,
волео велику и малу сцену, волео је публику коју је сретао на улици, јер се дружио са обичним људима, волео је да наступа и по фабричким халама, мензама.

За фестивал у Аранђеловцу, брижљиво одабране представе: Народно позориште из Кикинде са вишеструко награђиваним комадом "Носорог", "Јесења соната" Атељеа 212, Будва град театар представља се комадом "Црвена", а за крај "Црна  кутија" Београдског драмског позоришта.

"Велики је  број посетилаца. Људи су се навикли на фестивал, резервишу карте унапред, а ми им увек приредимо лепа изненађења", истиче Саша Симоновић, директор Културног центра у Аранђеловцу. "Публика ће, надам се, уживати у позоришним чарима."

"Бојан Радовић, председник Општине, каже да Аранђеловац много улаже у културу, издваја велики проценат буџета:

"То је она културна понуда која овако духовно богати наш град, који жели да буде модерна туристичка дестинација." 

Задовољна је и публика што има прилику да у неколико дана погледа најновија достигнућа позоришне продукције.

И управо тај најважнији суд - која је представа била најквалитетнија - даће они, публика, својим гласовима, после сваке представе. А, до тада, до седмог новембра, у Аранђеловцу, радовање позоришној уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се