"Радни викенд на селу" – специјалистички прегледи у Годачици

Волонтери Црвеног крста Краљево овог викенда омогућили су мештанима Годачице и околине да у свом селу обаве основне специјалистичке прегледе. "Радни викенд на селу" је акција коју Црвени крст готово три и по деценије два пута годишње спроводи у удаљеним краљевачким селима.

Мештанима Годачице, која је удаљена око 30 километара од Краљева, здравствени радници скратили су пут и чекање у болничким ходницима. У локалној амбуланти и школи, прегледали су их интерниста, гинеколог, очни и ушни лекар и лекар опште праксе.

Мештани Годачице и Гледића су изузетно задовољни овом акцијом.

Код офталмолога су чекали, махом, старији људи.

"Али би и исто тако значило и млађој популацији да долазе мало редовније и мало чешће и да крену мало раније јер од четврте године би већ требало да прегладамо децу и да им помажемо да не остану слабовиди", каже офталмолог др Весна Несторовић Петричковић.

На терену је била патронажна служба, савете су давали и фармацеути. Сви бели мантили у Годачици били су волонтери Црвеног крста.

"Човек се боље осећа зато што учнио неко добро дело. Лепо је кад им се дође ту на ноге и осим тога види се захвалност са њихове стране", каже интерниста др Срђан Салом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се