Пиротски гимназијалци помажу корисницима народне кухиње

Ученици пиротске Гимназије данас су организовали хуманитарну акцију за помоћ корисницима народне кухиње у Пироту. Акцији која носи симболичан назив "Хранимо се здраво сви, будимо хумани сви" одазвали су се и професори. Пиротски гимназијалци овим су поново показали велику солидарност са својим суграђанима.

Једни доносе, други пажљиво разврставају у кутијама за воће и поврће. Пиротски гимназијалци у још једној хуманој мисији. Овог пута прикупљају храну за кориснике народне кухиње у Пироту.

"Ђачки парламент је окупио ученике Гимназије са циљем да се организује једна акција где ћемо помоћи корисницима народне кухиње и показати до које мере смо ми солидарни и и хумани", каже Александра Митић, ученица 3. разреда Гимназије.

"Сви смо скупили новац и онда смо купили храну. Акцији смо се прикључили зато што желимо да помогнемо људима који нису у могућности да купе храну", каже  Јелисавета Станчић, ученица 1. разреда Гимназије.

"Одзив ђака је велики. Још увек није дошла друга смена па можемо да очекујемо сигурно још исто оволико хране. Ја мислим да ће ово што смо сакупили бити довољно народној кухињи за неколико дана", каже Луна Поп Крстић, ђачки парламент Гимназије.

Друштвена одговорност гимназијалаца већ је постала традиција Још увек се памти акција матураната који су се одрекли скупе гардеробе и новац дали за лечење болесне деце.

"Трудимо се да вратимо у школе и онај васпитни вид, а то је управо ово - солидарност на делу. Деца су заинтересована, у групама долазе и доносе воће и поврће. Надам се да ћемо до краја дана прикупити довољно да народна кухиња недељу дана има довољно намирница", каже Ивица Панић, професор Гимназије.

Ови пиротски средњошколци неуморно дају пример свима. На такмичењима у знању увек су међу најбољима, а емпатија за средину у којој стасавају обећава да израсту у људе на које се могу ослонити и град и држава у којој живе.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара