Крагујевчанка отворила агенцију за чување деце

Крагујевчанка Ивана Јеврић је пре шест година од подстицајних средстава из Националне службе за запошљавање отворила агенцију за посредовање у пружању услуга чување деце и дечји развојни културни центар у којем се организује и школа глуме.

Ивана је била запослена у Дечјем позоришту, бавећи се послом који је много волела, 2010. године добија отказ и одлучује се за спој лепог и корисног. У агенцији пажљиво врши селекцију дадиља које упошљава, а родитељима гарантује поуздану и квалитетну особу којој поверавају децу, на школу глуме гледа као на леп[и део у послу којим се сада бави.

"Оба посла изузетно волим и испуњава ме рад са кандидаткињама које су остале без посла, којима је потребно да пронађу посао и са родитељима којима је услуга чувања деце неопходна", каже Ивана Јеврић, предузетница.

У агенцију је након што је остала без посла дошла и Данијела Исаковић пре четири године сада чува двогодишњу Машу.

"Потпуно ми одговара тај рад са децом, тако да ја сам пресрећна и презадовољна, што је најзначајније", каже Данијела Исаковић, дадиља.

"Коначно можемо мало и да се опустимо супруг и ја да изађемо у позориште или негде на пиће, дете је задовољно", каже Неда Матијевић Анастасијевић, мама.

Школу глуме похађа двадесет малишана а учи их професионални глумац, до сада су имали десет премијерно изведених представа.

"Глума је просто много лепа и много ствари може да се искаже у глуми."

"Просто, ја бих волео сваки дан да то радим ,али шта ћу то је ограничено."

"Баш је лепо и друштво је супер".

"Као што видите они су овде већ пет година и као што видите веома су блиски између себе", каже Ненад Вулевић, глумац.

За овај посао казе Ивана није био потребам велики капитал, у овом послу идеја, доследност, комуникативност и емпатија јесу капаитал и то велики.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво