Трећа светска медаља Марице Анђелов

Марица Анђелов Ал-Махамид из Кикинде, опет је обрадовала љубитеље спорта у Србији и Кикинди освојивши бронзану медаљу на Светском шампионату ветерана у џудоу.

Шездесетогодишња Марица Анђелов Ал-Махамид џудом се бави педесет година. Више пута била је првакиња у бившој Југославији, а медаље са разних такмичења више ни не броји.

На светском првенству ветерана у Будимпешти 2010. године била је најбоља, пре пет година у Мајамију освојила је бронзано одличје, а медаља истог сјаја припала јој је на недавно одржаном планетарном такмичењу у италијанском граду Олбиа на Сардинији.

Такмичила се у микс категорији, што значи да је за ривалке имала млађе и теже такмичарке. Марица сматра да је била боља и да је оштећена од стране судија.

"Нормално, Италијани су узели прво и друго место. Ја сам  поносна што сам трећа. За мене моја медаља сија као да је златна, јер само што сам отишла сама, стигла донде, такмичила се. Јако је тешко кад идете сами. Значи, без пратиоца, без игде икога, непознавање језика, хиљаду такмичара, осамдесет земаља. Стала сам на трон, била сам поносна", каже Анђелов Ал-Махамид.


Марица ради као фитнес инструкторка и не крије да су јој ћерка, два сина и спорт све у животу.

"Џудо ме ојачао и захваљујући њему постала сам доста јака личност, обзиром да сам у животу имала и тешке моменте. Самохрана сам мајка са троје деце и сама сам их подигла. Да се нисам бавила спортом не бих могла то да издржим. Спорт ми је вратио самопоуздање, да останем позитивна и да стално идем напред", истиче она.

Марица Анђелов Ал-Махамид жели да се и даље усавршава и едукује млађе. Једна је од пет жена на планети, а једина у Србији која је носилац црног појаса пети дан. Каже да нема конкуренцију у свету и да јој црни појас шести дан није далеко.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара