Ово је Србија

Шта су решења за честе прекиде у снабдевању струјом у голијским селима проверава Силвија Пашајлић.

Колико се уништава археолошко наслеђе у Србији и како то спречити у прилогу Бранислава Јовичића. Стручњаци српског археолошког друштва, кажу, да је ово велики проблем, а њихов циљ је да подигну свест друштва о значају очувања археолошке баштине.

У Голубачкој тврђави одржава се Међународна радионица DANUrB INTERREG пројекта која окупља скоро десет подунавских земаља како би ојачали туристичку понуду у градовима са тврђавама на Дунаву. Циљ је да се нађу начини како би се туристи дуже задржавали у овим градовима, а не само у тврђавама. Упоредо се одржавају радионица студената, изложбе разгледница и студентских радова на кеју у граду. Више у прилогу Александре Марковић.

Одлуком одборника града, недавно је на подручју Јагодине имена добило чак 40 нових улица. Једна од њих носиће име Миладина Стевановића Цакана, пилота акробате из овог града. Зашто је и Цакану одато такво признање у прилогу Драгана Марковића.


Пратите нас и на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Љиљана Ивановић
Водитељка: Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

  ovo_je_srbija@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара