Шабачка глумачка легенда одлази у пензију

Једна од глумачких легенди шабачког позоришног ансамбла одлази у пензију. Боривоје Бора Божанић, осим бројних улога у позоришту и филму, познат је као Чивијашки добошар и Деда Мраз са најдужим стажом, готово четири и по деценије.

Нема Чивијаде, док је он не најави и новогодишњих поклона за шабачке малишане, док он не упрегне санке .Глумац Бора Божанић, остварио је снове о позоришту, радију и филму, а најдража публика су му деца, за коју игра и режира представе.

После 35 година, радо се сећа сваке улоге, од Незнамова и лепог Дулета до Мишарске битке Крстивоја илића, сјајних људи, позоришних стваралаца али И гимназјиских дана када је први пут заиграо на сцени.

"Сада имати пет џипова, три авиона, одлетети на Марс и вратити се, није ни близу оног осећаја када сам био спољни сарадник, играо епизодне улоге и примао неке хонораре вредније од свих плата до пензионисања. Опробао сам се у свим жанровима. Нисам био Хамлет, нити Ромео, а нешто и не патим, био сам више приватно", каже Боривоје Бора Божанић, глумац у пензији.

Осим глумачких рола, иза овог амбасадора чивијашког духа је хиљаду хумористичких радио емисија и на стотине вечери хумора и сатире по градовима у региону.

"Тај шабачки, чивијашки, калдрмашки дух је бренд који ни једна средина нема. Морам да поменем да је "Шабац Београду глава", а да је Београд предграђе Шапца", каже Боривоје.

Да су ведрина и доброта најважније црте Борине личности, осим публике, каже и његова супруга Мирјана, која већ 30 година ужива у позоришту у кући.

"Добар је човек, што је врло битно, добар отац , добар муж, неко ко је учинио мој живот онако, бајковитим!", каже Мирјана Божанић, Борина супруга.

Пасионирани шахиста, који је ремизирао са Карповим, позоришну игру наставиће и у пензији, али представе са текуће траке, срећан што ће имати више времена за кћерке и унуке, Ању и Вука, као и рад са аматерима, који му је посебан изазов.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи