(Не)јасна правила игре

Када је Нишлија Радан Илић пре неколико дана, уочи новог кола игре на срећу Лото уплатио у Нишу два тикета, није ни слутио да ће уместо разоноде, добити главобољу, јер, како тврди, и данас покушава да утвди да ли је као играч оштећен или не. Каже да ће тужилаштву поднети кривичне пријаве иако у Државној лутрији Србије кажу да забуне нема и да су правила игре јасна.

На два листића лотоа која су по серијским бројевима купљени један за другим, Илић је играо све игре, али му је само Лото Џокер, како истиче, изазвао сумњу у исправност игре. На једном је уплатио 50 комбинација, на другом десет, од шест постојећих цифара исписаних на дну листића.

И да се уместо, како трвди, од 999.999 различитих комбинација по листићу, појави 60 различитих, колико је уплатио, систем је на два листића избацио десет истих комбинација: 970504, 970504 и тако до 970513.

"Када уплатите више комбинација, плаћате да бисте имали већу шансу. Овако нисте добили већу шансу, јер сте платили оно што сте имали. Да је после мене неко дошао и уплатио то се не би ни знало, јер би тај други добио исте бројеве као и ја", каже Радан Илић из Ниша.

Тражио је Илић од продавца листића истог дана објашњење, сматрајући да је у игри оштећен.

"Три, четири пута ми се извинио. Звао је колегиницу у Београду која је признала грешку, каже не можемо то да исправимо, тражила је тикет да вратим да га сторнира ја сам рекао да нећу да вратим тикет јер сам платио, и хоћу да добијем бројеве јер сам платио", каже Радан.

У одговору нашој редакцији, у Државној лутрији Србији објашњавају ситуацију.

"Уколико учесник изабере више од једне Џокер комбинације, на потврди о уплати, биће као први исписан Џокер број, који учесник може и сам одабрати, или који се налази на помоћном листићу, а затим следи растућа секвенца шестоцифрених бројева. Ако се на пример изабере 10 комбинација, на потврди се исписује Џокер комбинација иза које следи низ од још девет Џокер комбинација", кажу у Државној лутрији Србије.

Добитника Лото џокера у прошлом колу није било, па ће овај Нишлија, срећу чекати у наредном извлачењу са истим тикетима.

 

 

 

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи