Први Кинез у лучанском суперлигашком клубу

Двадесетдвогодишњи Леј Ванг први је Кинез који игра за српски суперлигашки клуб. У лучанској "Младости" је од септембра, српски језик је тек почео, али се на терену сналази без проблема.

Уз домаће и играче из Грузије и Нигерије овај млади Кинез увелико тренира на терену крај Бјелице. Играо је у Шангају и у млађим селекцијама репрезентације Кине, а нада се да ће у фудбалском клубу Младост стећи још више искуства.

"Осећам се добро у овом клубу, ту сам као код куће. Добра је храна, сви ми помажу, сви су као пријатељи", каже Леј Ванг, фудбалер из Кине.

У лучанском суперлигашком клубу млади фудбалер из Кине биће одбрамбени играч на позицији штопера.

"Један перспективан играч који би требао да донесе тај квалитет, тај квалитет у тој задњој линији у наредном периоду. Ја се надам да је почетак неке, неке добре и дугогодишње сарадње са нашим пре свега пријатељима из Кине а и што се тиче спорта, а и уопште", каже Ненад Миловановић, тренер ФК Младост Лучани.

У дресу Младости последњих седам година играли су фудбалери из Конга, Украјине, Нигерије, Чада. Иако не зна српски језик, за само месец дана у Лучанима и кинески играч добро се снашао.

"Драго нам је да је Ванг Леј добро примљен у овом клубу. До сада смо се повезивали послом, а сада смо везани и спортом, постајемо пријатељи и верујемо да ће у Србију доћи још кинеских играча", каже Гао Ших, секретар кинеске амбасаде у Београду.

Првог Кинеза који игра у Супер лиги, очекује пуно рада, а у лучанском клубу кажу и планова је доста. Не само долазак кинеских играча, већ и селекција, тренера, повезивање фудбалских клубова, организација кампова.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи