Ни струје, ни млека

Произвођачи млека из Банатског села Тараш, којима је електродистрибуција, због неимирених дуговања власника откупне станице, искључила електричну енергију, ни криви ни дужни, били су приморани да просипају млеко.

После паузе од три дана откупна станица од јутрос је поново отворена, а ради се у неоубичајеним условима, уместо шалтера упаљач, а сијалице свећа, ипак млеко се предаје.

"Ми смо се јавили Радио телевизији Србије да покушамо да решимо овај проблем ако је могуће и како, проблем је велик-јако велик, шта да радимо са млеком не знам", каже Споменка Протић.

"Бацио сам јуче и прекјуче двеста литри млека више триста сам ја бацио, тако су прошли и други. То је оно што нас мучи,буде млеко за бадава ми немамо ни то мало где да предамо, како да кажем", каже Милан Стејин Тараш.

"Иман тридесетак крава, бацио сам тристотине литара млека и проблем је и у суши, хране нема, тешко је за храну требали би да нам дају субвенције да се ми нешто обезбедимо за храну", каже Љубинко Протић Тараш.

Радмила Анђелковић води евиденцију о свакој испоруции најупућенија је о количинама млека који је предходних дана просуто.

"У протекла три дана како није било струје бачено је око триипо хиљаде литара млека, јер су нам струју исекли, струје нема, а произвођачи нису имали где да предају далеко им је да носе у Жабаљ, Зрењанин или Елемир. Тако да нису имали где да га предају", каже Радмила Анђелковић Тараш.

Власник ове откупне станице је Земљорадничка Задруга ДОО Тараш, овде смо дошли да проверимо колики је дуг и када ће бити плаћен али запослени су нам рекли да је дсиректорна боловању и то су све информације које смо успели да добијемо у задрузи.

Сточари су пронашли тренутно решење лактрофизи су спојени на струју од комшије, а како РТС незванично сазнаје реч је о дугу од стотину хиљада динара.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара