Први Еурека пикник у Крушевцу

У неколико кабинета крушевачке ОШ "Вук Караџић" ученици су видели блештави магнезијум, фракталну пирамиду, водену параболу, сазнали су како настаје слика на рачунару и научили шта је Факиров балон. Први Фестивал науке "Еурека пикник" организовали су Астрономско удружење "Еурека" и Канцеларија за младе, под покровитељством града Крушевца.

Највећу пажњу крушевачких ученика привукао је робот у учионици Центра за стручно усавршавање.

"Најинтересантнија је данас деци била ова паметна лопта која мери углове, брзину, реакцију и брзину избачаја", каже проф. др Звездан Савић, са Универзитета у Нишу. 

На фестивалу је организовано и такмичење за најбољу поставку, експеримент и изложбу.

"Научни клуб је у овом случају веома активан", нагласио је Ненад Станојевић, директор Научног клуба у Крушевцу. "Укључили смо, поред роботике, и друге предмете који су активни."

"Овим фестивалом желели смо да покажемо деци да наука - физика, хемија и биологија нису баук", каже Зоран Асковић, начелник Школске управе за Расински округ.

Предавачи на овом фестивалу, били су, поред крушевачких наставника, професори и научници из Београда, Ниша, Ћуприје и Трстеника.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи