Деца у посети Центру за незбринуте животиње у Вранићима

Како да буду хумани, да воле животиње деца из једног чачанског вртића учила су у посети центру за збрињавање напуштених паса у Вранићима код Чачка. Уз дружење поводом Дечије недеље, удомили су једног пса.

Прво опрезно, а потом без страха малишани узраста од 4 до 6 година очас су се заиграли са псима разних раса.

"Био сам данас овде са куцама и много ми било лепо."

"Мени се највише свиђа она црно бела куца."

"Видео сам велике куце".

Занимало их је и како неки пси у центру, који сада броји више од 150 паса, слободно шетају, а зашто су неки у кавезу.

"Допало ми се што сам ишао да видим у боксевима, што сам се играо са њима и што сам и што сам дошао овде", каже Игор Михаиловић.

Дружење са животињама једна је од активности овог вртића у оквиру Дечије недеље. Да науче нешто ново о псима, да отклоне страхове и уживају у јесењем дану.

"Сматрам да деца тако на најбољи начин уче како да буду хумани и како да се, развијају брижност, развијајући брижност према животињама тако развијају брижности и нежност према другим људима", каже Весна Милошевић, ПУ''Гимназион" Чачак.

Већ три године у Центру за незбринуте животиње у Вранићима гаје стотине паса. Да их удоме јављају се људи из Србије и света. Пре само неколико дана кажу до новог власника један пас отпутовао је у Америку.

"Наш центар Пас и тим збрињава животиње, односно псе првенствено, где их ветеринарски згрињавамо код нас док се не јави неки њихов удомитељ, који ће их касније удомити", каже  Теодора Илић, "Пас и тим".

Дружење са псима ови малишани ће дуго препричавати, а трогодишња Каћа удомила је Мазу и добила кућног љубимца.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551
број коментара 0 пошаљи коментар