Проблем са струјом у Буковици

Неколико десетина домаћинстава у селу Буковица код Краљева око годину дана суочава се са нестанком струје, неретко и више пута на дан. Због тога им, кажу, страдају апарати, али и пропада млеко које производе.

Због нестанака струје, музилице породице Сићевић често раде на агрегат. Дневно производе 400 литара млека. Свих 400 је једног дана пропало, јер фрижидери нису радили.

"Ми смо то млеко просули нису, млекара нам није узела то млеко, тако се ради нон стоп. Ми немамо агрегат који би и хладио млеко и да муземо краве. Значи то је немогуће. Покушали су да од ЕПС-а надокнаде штету. Безуспешно. Одбили су их са образложењем да немају уговор о непрекидном напајању и да је до нестанка струје дошло због више силе - удара ветра", каже Весна Сићевић, Буковица код Краљева.

Да нисконапонска мрежа овде није урађена како треба показује и пример ових каблова овде који не више ни 20 центиметара изнад крова. Када дуне ветар они заварниче и направе кратак спој. Да снабдевање буде редовно, не помажу ни десетак бандера у само једном дворишту. Мештани кажу да су проблеми постали учесталији од када је нови вод са самоносећим каблом урађен на само неколико метара од старог.

"Прва киша нестане, први ветар нестане. По два дана три, обично викендом се дешава да немамо. Што се тиче уређаја у кући то прегорева", каже Милан Гајић, Буковица код Краљева.

"Тад кад је нестало око два ноћу до три поподне не сме да се отвори замерзивач, а плашим се и да оно што имам у њему не отопи и не поквари", каже Боса Гајић, Буковица код Краљева.

Већ годину дана од Електродистрибуције очекују да реши проблем.

"И увек ми кажу кварови на далеководу, ради се, каже Боса Гајић.

Када ће се завршити радови и решити проблеми мештана Буковице покушали смо да сазнамо у ЕПС-у. Међутим, до почетка емисије нисмо добили саговорника који би одговорио на та питања.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се