Изложба стрипа у Панчеву

Стрип изложбом "Живео Кавандоли" у Панчеву је отворен Фестивал савремене уметности-Нова који је посвећен најпознатијем анимираном лику осамдесетих година прошлог века ЛА Линеи и њеном творцу Освалду Кавандолију.

Серђо Кавандоли је успео да постане славан захваљујући само једној бесконачној линији по којој је његов главни јунак ходао и на један комичан начин брзо заобилазио различите препреке и решавао разне проблеме. На наједноставнији начин Кавандоли је преносио емоције на најмлађе гледаоце.

"Био сам дете када је мој отац стварао анимиране ликове, а када је рођена Ла Линеа имао сам 18 година и могу да кажем да сам у читавом том процесу његовог стварања уживао. Имао сам осећај да сам у некој земљи чуда, јер ту је било многобоја, машина и светала", каже Серђо Кавандоли, син Освалда Кавандолија.

На фестивалу своје радове представиће стотину стрип цртача из иностранства и из наше земље, а многи од њих су одрасли уз магичну линију Ла Линее.

"Кад кажете Кавандоли Ла Линеа сетим се детињства где мој млађи брат, отац и ја гледамо заједно цртани филм. То је део мог живота и никада нисам размишљао да ли је то добро или не, а када ме је директор овог фестивала Зограф позвао да учествујем био сам одушевљен. Нацртао сам Ла Линеу са гуслама и свему томе дао назив Лена балканика", каже Данило Милошев, стрип цртач из Вршца.

У оквиру пратећих програма биће организоване и креативне радионице и предавања, а вечерас ће у бисокопу "Војводина" Серђо Кавндоли причати о свом оцу и његовој културној заоставштини о којој сад он брине.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво