Фестивал дечјег драмског стваралаштва у Смедеревској Паланци

Представом "Баш-челик" из Малог Црнића, отворен је 11. фестивал дечјег драмског стваралаштва "Враголсате позориштарије" у Смедеревској Паланци. Пред публиком ове године је десет представа из земље и региона, а фестивал реализује Културни центар, уз подршку Министарства културе и информисања и Општине Смедеревска Паланка.

Прво су на сцену ступили глумци домаћини са својим другарима из других позоришта и тако отворили фестивал, а онда су позорницу препустили младим царевићима, диву и пастиру из Малог Црнића који су одушевили публику извођењем "Баш-челика".

Током трајања фестивала, готово 3.000 малишана из основних школа продефилује Градским позориштем. Из године у годину организатори успевају да све захтевнију публику заинтересују за драмску уметност.

"Деца која долазе овде на овај фестивал, могу да очекују сада заиста одличне представе, фантастичан избор текстова, свака част онима који су се одлучили да то раде, режирају, а ми из године у годину уживамо у све бољим представама", каже Предрег Вуковић Пеђолино, председник жирија фестивала "Влаголасте позориштарије".

Ове године у такмичарском делу програма учествује девет представа из Србије и региона, док ће фестивал затворити Краљевачко позориште са представом "Побуна васпитних мера" која је ван конкуренције.

"Уживамо у драмском стваралаштву позоришних ансамбала из Црвенке, Малог Црнића, Никшића и других градова који нам се придружују ове године у смислу остваривања нашег циља и тежње да једног дана, мозда већ идуће године фестивал поприми и међународни карактер", каже  Павле Јозић, управник Позоришта у Смедеревској Паланци.

Награде на овом фестивалу стручни жири додељује у три категорије, али значајнија су признања дечијег жирија за најбољег глумца представе, јер како сами организатори тврде, ово је дечји фестивал и њима у част.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4627 065

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи