Кућа за породицу из Мровске

"Нико не сме бити заборављен" - основни је мото Фондације "Хумано срце Шапца", која је за осам година рада, изградила, купила и реконструисала око 100 кућа социјално угроженим породицама. Нови дом и наду за безбрижније дане, добили су и Зорица и Зоран Милошевић из Мровске у општини Владимирци

Милошевићи коначно могу да ручају заједно, јер у дневној соби имају довољно и столица и хране. Хумано срце Шапца обезбедило им је основне услове за живот и вратило осмех на лице. Први пут у својој кући имају воду, судоперу и купатило.

"Цео живот сам прала на руке, сада први пут имам у животу веш машину", каже Зорица Милошевић, село Мровска.

За само два месеца "Хумано срце Шапца" Милошевићима је изградило кућу од 80 метара квадратних.

Фондација је за радове и опремање издвојила око 900.000 динара. Поред пакета са храном, одећом, уџбеницима и играчкама, најстаријој Ани, којој је неопходна трансплантација срца, обезбеђен је и превоз до болнице у Београду.

"Хумано срце куцаће за сваку нашу угрожену породицу, за свако наше дете, јер деца су наше цвеће и не смемо дозволити да буду згажена и поломљена јер ако сачувамо цвеће, имаћемо и плодове. Док има хуманости, има и наде за човечанство", каже Ружица Поповић, председница УО Фондације "Хумано срце Шапца".

Зорицу и Зорана живот није штедео. Двоје деце им је умрло. Дане су проводили у болницама, а увече се враћали у трошну кућу пуну влаге. Живели су од социјалне помоћи, дечјег додатка и одласка у надницу. Већину новца, кажу, трошили су на одлазак код лекара.

"За два месеца нам се живот стварно потпуно променио, као да није ово двориште и ова кућа. Ова кућа је била пуна воде, прокишњавала, мишеви су улазили, змије су биле деци испод кревета, то је био пакао, као да је се цео свет променио", каже Зоран Милошевић, село Мровска.

Изолацију и фасаду кућа у Мровској, добиће на пролеће. Милошевићи, први пут не страхују од зиме, јер имају све прозоре на новом дому и већ спремна дрва за огрев.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво