Дотрајали кровови на већини стамбених зграда у Краљеву

У Краљеву је већини равних кровова стамбених зграда истекао рок трајања. Чак 80 одсто њих прокишњава, отпада малтер са плафона и зидова. Киша и снег, неслога комшија и беспарица, оставили су мемљиве трагове и на фасадама.

Чим се наоблачи, станари зграде у улици Браће Вилотијевић испод крова поставе лаворе и "хватају" кишницу. Породица Мирковиц из Ламеле куле 4 је у сталном страху да не дође до кратког споја и пожара, јер вода после сваке кише продире и у електричне водове.

"Телефон немамо четири месеца. Вода се слива, а оне доле баш брига како је мени горе".


Уместо крова, на суседној згради је само равна бетонска плоча 'начета' још у земљотресу 2010. године.

Кровови зграда су постали и извор заразе. Претворени су у депоније стаклене вуне, птичјег измета и угинулих голубова.

Драгана Бикић, директорка Градског стамбеног предузећа каже да станари не схватају да су фасаде и кровови "потрошна" роба и да је већини одавно истекао рок трајања.

У Градском стамбеном планирају на зградама које се налазе у њиховом систему одржавања, хитне интервенције .Станари помоћ очекује и од локалне самоуправе, па било то и кредитирање.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво