Куће у Рибници код Краљева све чешће на мети разбојника

У делу Краљевачког насеља Рибница познатом као Воћареве ливаде грађани се жале да су њихове куће већ годинама на мети лопова, а некима од њих је чак четири пута обијана кућа. Од полиције, кажу, нису добили информацију да је неко ухапшен и процесуиран.

Само последњих месец дана, обијене су три куће у овом насељу. Међу њима и дом Љиљане Хусеиновић, којој су лопови однели новац, злато, телевизор.

"То је било унутра ко да је бомба пукла. А шта да сам ја била у кући овде. Пример. И шта би ја урадила. Нема везе ко је, то је страх, то је минуте секунде раде. Да сам ја била, он је мене исто могао убити. Ствари се може намирити, ал живот никад", каже Љиљана Хусеиновић из Рибнице.

Чак су и деца затицала провалнике у кући, на срећу, без тежих последица. Поповићима су три пута обијали дом.

"Остављају поруке у поштанском сандучету да им не могу ништа, могу да их пријављују полицији колико год хоће пута", каже Олга Поповић из Рибнице.

Не зауставља их ни чињеница да су куће лепљене. Обијају и усред дана.

Становници кажу да је скоро свака друга кућа у овом насељу обијена. Међу рекордерима је дом Миловановића који је чак четири пута био на мети лопова.

"Највећи је проблем сам осећај тај који човек има после тог обијања. Некако сумња у неку сваку сигурност", каже  Никола Миловановић.

После сваке провале обавестили су полицију. Кажу, никада нису сазнали да ли је неко ухапшен.

 "Само у једном случају су ме обавестили да је застарела, тај поступак је застарео", каже Никола Миловановић.

"Није ми свеједно, незадовољна сам, волела би да се једном томе стане на пут", каже  Олга Поповић.

Полицијска станица је од овог насеља удаљена само 700 метара. На питања да ли је полиција идентификовала провалнике и да ли су они процесурани, као и да ли на неки начин могу да предупреде ова кривична дела, за сада од МУП-а нисмо добили одговор.

Од блиског сусрета с лоповима грађани највише страхују. Сви и даље памте убиство пордице Јеротијевић када су, лопови убили супружнике Михајла и Марију и њихву ћерку Јулијану.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи