Изложба посвећена Душку Радовићу

У Галерији крагујевачке библиотеке отворена је изложба посвећена Душку Радовићу. Приказан је његов књижевни рад за децу и одрасле, али и детаљи из прватног живота аутора генерацијама омиљене телевизијске серије "На слово, на слово".

Уз помоћ богате породичне документације, као и документације РТС-а и Позоришта на Теразијама, ауторке су поставком приказале и пишчев живот - породични круг, пријатељства, страсну љубав према фудбалу.

Три младе ауторке из Библиотеке града Београда, реализовале су изложбу 2014. године на тридесетогодишњицу смрти великог књижевника у оквиру пројекта "Био једном један лав" који је подржало Министарства културе и информисања.

Детињство је провео у Нишу и Суботици, долазак у Београд обележен је радом у Пионирским новинама, а онда следи оно по чему га памте многе генерације, уређивње програма на ТВ Београду -серије "На слово на слово" и "Лаку ноћ децо" и рад на часопису Полетарац.

А крагујевачки школарци ће у Галерији крагујевачке библиотеке сваког дана имати прилику да уживају у двосатним Радовићевим емисијама за децу на којима су одрастали њихови родитељи.

Кажу да је феномен Душко Радовић најлепше објаснила десетогодишња девојчица у ђачком саставу који се такође налази на изложби: "Да овај човек није постао Душко Радовић, не би ништа ни постао, јер је једино што је умео да ради било да пише".

rts.kragujevac@rts.rs
+381 381 34 335 542



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи