Камп пријатељства у Брзећу

Камп пријатељства у Брзећу -Другаријаду, за ученике од 1. до 4. разреда сеоских школа већ пет година организује фондација "Новак Ђоковић". До сада је кроз камп прошло око три стотине деце и више од 50 учитеља из 26 места у Србији.

"Сада смо радили вештачко дисање. Ставимо руке на грудну кост и онда притискамо 15 пута и после му дајемо вештачко дисање."

Оживљавање, техника шминкања повреда и реалистични приказ њиховог збрињавања у оквиру радионице Црвеног крста, само су део несвакидашњих искустава која у наредних недељу дана ишчекује 160 малишана из околине Сокобање, Пожеге, Ћуприје, Врања, Параћина и Ужица.

"Програм је замишљен тако да се покривају различите сфере интересовања. Имамо дан спорта, имамо дан културе, дан науке, дан природе. Учимо о здравој исхрани, учимо о томе како да не загадјујемо , учимо шта је то све око нас, какви су животни процеси, шта нам наука даје. Тако да сваки дан је испуњен активностима.Трудимо се да што већи део времена проведемо напољу, знамо колико је важно", каже Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Другаријаде.

Кроз радионице и различите активности у природи, склапају се пријатељства, развијају вештине и стварају најлепше успомене.

"Данас ми је било најзанимљивије када смо пуштали змајеве. Мој змај је одлетео највише."


"Возила сам се на зип лајну и било ми је много добро. Дружење је одлично."

"Најзабавније ми је било у ИТ радионици. Шта сте радили? Програмирали смо једну игрицу. Хоћеш ли то знање пренети твојим другарима код куће? Да."

У име другарства, кроз игру и забаву, у новом окружењу, у наредних недељу дана малишани ће се кроз Камп пријатељства у Брзећу учити и заједништву и фер плеју, чинећи да Другаријада по пети пут буде место најлепших дечијих сусрета.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво