Рекордна посећеност Буковичке Бање

Лето је на измаку, па и главна туристичка сезона у нашим бањама. Од почетка године у Буковичкој Бањи боравило је 30.000 гостију - због чега су велике шансе да ће достићи рекорд из златних осамдесетих.

Јадранско сунце и сплићанску риву замениле су брдовитом Шумадијом и одмором у бањи под Букуљом. Милица и Дариа, које се у свом завичају такође баве туризмом, решиле су да открију чари Аранђеловца.

"Чули смо да је то прекрасан градић са извором термалне воде и да има у бање и љепе топлице, што би се код нас рекло, паркови природе, па ваљда ћемо све стићи обићи у ова два три дана што смо ту", каже Дариа Радошевић из Сплита.

"У посјет обитељи и очекујем да ће ме провести овђе да погледам најбоље што се нуди", каже Милица Долић из Сплита.

Бављење туризмом све је популарније и исплативије у Буковичкој Бањи. Категорисано је више од 60 објеката са око 1.300 лежајева.

"Апартмани су стварно савремено опремљени, припремљени, нуде све што је потребно за ту врсту услуге. Било их је из Немачке, Француске, Словеније и тако, било је стварно доста страних туриста што нас је баш прилично и пријатно изненадило", каже Ана Пантелић.


До септембра у Буковичкој Бањи боравило је 30.000 туриста, остварено је 80.000 ноћења, за трећину више гостију било је из иностранства. То је, кажу туристички посленици резултат озбиљног рада, улагања у инфраструктуру и смештај.

"Поред хотела Извор који је заиста био посећен сада имамо и оне који за једну пристојну цену могу да бораве у пристојним смештајима и уз нашу помоћ посећују одличне локалитете, културно-историјске споменике али кажем и споменике природе", каже Јелена миливојевић, в.д. директора ТО Аранђеловац.

Уз парк Буковичке бање који је под заштитом државе, пећину Рисовача и многобројне етно-објекте у туристичкој понуди Буковичке Бање ускоро и археолошко налазиште Дворине где је пронадјена монументална црква с' почетка 14. века.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво