Гимназијалка из Куршумлије представница младих из Србије у Непалу

Осамнаестогодишња Нина Јаковљевић из Куршумлије, учествовала је на конференцији младих у Непалу, где је говорила о шансама и могућностима вршњака из малих средина. Међу сто младих лидера из целог света, имала је част да баш она отвори конференцију и то старом српском песмом.

Овом песмом, ученица куршумлијске Гимназије Нина Јаковљевић, отворила је међународну конференцију младих у Непалу, као једина представница из Србије, али и Европе. Нина је као млади лидер изабрана да говори о социјалној перспективи младих у малим срединама.

"Мој задатак је био да их мотивишем да се што више труде да побољшају своју ситуацију у Непалу, јер они као и ми овде у Куршумлији и вероватно неким градовима у Србији немају баш неке могућности да напредују у музици, можда у глуми, у спорту, у свему што воле да раде", каже Нина Јаковљевић, ученица 4. разреда Гимназије у Куршумлији.

На конференцији, која је одржана трећи пут, учествовало је стотину младих из целог света, а Нину је пратила њена професорка.

"Непалци су се показали као сјајни домаћини, а Нина нас је представила на један изузетан начин", каже Милена Вукајловић, професорка уметности.


Нина је ученица најбољег одељења у школи, које јој је и највећа подршка.

"Да једна девојка из Куршумлије, из овако малог места, оде у Непал који је на другом крају, што би се рекло, другом континенту,стварно сам се одушевио и био сам препоносан на своју другарицу", каже Јанко Јаћовић, друг.

"Једна јако добра особа и која има пуно обавеза, а поред тога налази времена за друштво, увек је ту да саслуша који год проблем да имам", каже Александра Симић, другарица.

"Нина својим талентима и свестраношћу остварује своје снове, али у исто време шаље најлепшу слику о младима Србије у свет", каже Јасмина Дељанин, разредна.


Још увек под утисцима како живе њени вршњаци у Непалу, своју будућност види из друге перспективе.

"Када сам се вратила апсолутно сам гледала на мој град, на моју државу тотално другачијим очима.Тако да, треба да будемо срећни са оним што имамо и да се трудимо да за будуће генерације искористимо, да им омогућимо лакши и лепши живот", каже Нина.

А свој допринос даће, како сада ствари стоје, као будући молекуларни биолог који се песме никада неће одрећи.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи