Када ће бити завршен источни крак Коридора 10

Источни крак Коридора 10 од Ниша ка бугарској граници је најкраћи друмски правац који спаја Европу са Блиским истоком. Овде сада од Пирота до Димитровграда у континуитету је пуштен ауто-пут и овим ауто-путем се за десетак минута од Пирота стиже до Димитровграда.

За Пирот и Димитровград предности Коридора су вишеструке.

"Прво зато што ће то много значити за привреду Пирота и за привреду Пиротског округа уопште".

"Развој туризма, путовања људи и тако даље, односно растерећење постојећег регионалног пута који ми из овог краја можемо несметано да користимо без великих гужви".

"За Пирот и Пироћанце много ће да значи из простог разлога што ће да се растерети саобраћај у локалу".

Ова деоница је изузетно оптерећена, само у току летње сезоне овде прође неколико милиона аутомобила.

"Ја сам врло задовољан, сада је много лакше да се прође. Нормалан ауто-пут, брже се стиже, супер је. Што се квалитета пута тиче, одличан је".

Овде почиње обилазница око Димитровграда и она је била најзахтевнија за путаре, пре свега због саме конфигурације терена. На овој обилазници изграђено је седам мостова и два тунела.

"Ово је тунел "Прогон и он је дугачак 1107м, налази се на обилазници око Димитровграда. Овај тунел опремељен је најсавременијом електронском опремом, вентиулационим отворима, као и излазима за случај опасности".

Куриозитет ове деонице је што је делом искоришћена и као писта за војне авионе. То је урађено у договору са Војском Србиије, а довољно говори и о квалитету ауто-пута. На источном краку Коридора 10 у току су радови на још две деонице, укупне дужине 21 километар.

Завршетак свих радова на овом путу дугом 86 километара, очекује се до маја наредне године.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910




Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара