Израда рукотворина шанса за зараду

Данијела Ђалински из Новог Кнежевца је по школској спреми хемијско-прехрамбени техничар. Окушала се у многим пословима да би обезбедила егзистенцију, али је тек недавно схватила да је право решење у њеном таленту за израду рукотворина.

Држала је Данијела воћарску радњу, па хамбургерију, кафић и продавницу кућне хемије, али није ишло. Једноставно није рођена за то. Захваљујући интернету, пре пар година, открила је да може као и неки други, у свом собичку, уз мајчину помоћ, правити тихе књиге за децу.

"Деца их користе узраста од две до седам година. У тихим књигама могу, на пример, да спознају деца боје, облике. Свака страница носи своју одређену игру. Те књиге могу да користе и деца са посебним потребама. Могу, на пример, да науче да рачунају и тако даље", каже Данијела Ђалински, Нови Кнежевац.


Поред тога, Данијела у декубаж техници украшава сатове, флаше и друге предмете сликама по наруџби.

"Такође радим фото-кутије. Оне су, да кажемо, један модеран албум или како да то назовемо.Торте од картона такође су веома популарне за дечје рођендане, играонице. Узимају их и за свадбе. На пример, у свакој једној кутији може да се стави одређени поклон, медењак или одређени слаткиш, који се да, на пример, гостима када иду кући у знак захвалности", каже Данијела Ђалински, Нови Кнежевац.

Данијела Ђалински своје креације за сада продаје преко странице на "Фејсбуку". Тренутно се труди да овлада техником израде витража и планира да ускоро отвори продавницу дарова. Важно је да је пронашла себе, што значи и решење питања егзистенције. Сада је све у њеним рукама.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745






Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи