"Јумко трејд" закупио имовину "Заваривача"

"Јумко трејд" је закупио имовину "Заваривача", фирме у стечају, на терминалу у Прешеву. "Јумко трејд" је зависно предузеће компаније "Јумко" које се бави складиштењем робе, а на терминалу ће користити просторије и преноћиште, намењено углавном за возаче камиона.

Царинска испостава, технички преглед, фитосанитарна и санитарна инспекција - на улазу у Прешево, на неколико километара од граничног прелаза. Предузеће Јумко трејд ту је закупило хале за паркинг, преноћиште, обновило собе и купатила за смештај возача у транзиту.

"Превозник сам, пуно ми значи овде што има да се попије кафа, сок, и јело кувано има", каже Дејан Живановић, возач из Ниша.

"По целог дана смо на врућини, у кабини. Значи, доста значи и ресторан и туш кабина", каже Бранислав Стефановић, возач из Параћина.

"Било је доста посла, значи врућине велике и шоферима треба одмор и туширање, да се освеже и наставе даље пут", каже Саша Михајловић, радник рецепционар.

Од марта, када је закупљен простор, поред преноћишта, уређен је и ресторан. Поново су ангажовани радници који су пре стечаја радили у Заваривачу.

"Значи ми пуно. А што се посла тиче, углавном има, како кад", каже  Љиљана Хаџиселимовић, куварица.

 

"Редовна су примања, то је најбитније. Има доста, долазе камиони за царињење", каже Саша Јањић, радник.

Основна делатност Јумко трејда је царинско складиштење робе, фирма има терминал и у Врању. Сада запошљавају двоструко више радника, имају веће приходе.

"Веће, практично, улагање из унутрашњости Србије у Прешево, и то је место где могу наши људи који било одакле дођу: из Суботице, Новог Сада или Београда, неко из иностранства, да има где да преноћи", каже  Бранислав Поповић, Надзорни одбор компаније "Јумко".

"Да ова имовина оваква каква јесте буде ангажована и враћена у неком светлу коректне и добре услуге, да од тога има прилива у самом Заваривачу јер можемо да упослимо људе са ових простора", каже Небојша Дејковић, директор предузећа "Јумко трејд".

Месечно кроз терминал у Прешеву прође око 750 возила. Јумко трејд продужаваће закуп до решавања коначног статуса имовине Заваривача.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво