Реконструкција Дома здравља у Крупњу

У Општини Крупањ увелико се ради на реконструкцији Дома здравља. Радови би требало да буду готови до новембра, када ће пацијенти после тридесет пет година добити боље услове за лечење.

Дом здравља у Крупњу ових дана је и градилиште и лечилиште. И док мајстори постављају изолацију, мењају део крова и реконструишу подове, у чекаоницама и ординацијама све се одвија уобичајено.

"Ови радови не ометају редовну делатност, а ја сам довео унуку на преглед, два минута је чекала".

"Редовно сам примао терапију, примао инјекције, и тако да није било никакве сметење".

Док Служба опште медицине чека на измештање запослених и пацијената до завршетка радова, лабораторија је већ премештена у зграду стационара. У педијатриској служби, кажу, гужве нема и сви прегледи се одвијају по распореду.

"Прегледи се заказују за здраву децу, за значи систематске прегледе, болесна деца долазе по потреби, сви су нормално примљени, све је завршено на време", каже др Зорица Милошевић, начелница Службе педијатрије.

"Сам квалитет рада није нарушен, овде мало уз стрпљење запослених у Дому здравља, уз стрпљење пацијената мислим да можемо све привести крају", каже др Миленко Крсмановић, начелник Службе опште медицине.

Уз нову столарију, али и изолацију, биће, кажу, велике уштеде у грејању, а запослени додају, да прозоре више неће морати да затварају - ексерима.

"Једноставно смо многе од њих морали да закивамо, да зашафимо да се не би отварали због ветра ,или због олуја које су биле и кише и снега, а ево сада видите нову зграду", каже Зоран Зарић, главни техничар у Дому здравља.

Двадесет милиона динара за реконструкцију Дома здравља обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима, уз учешће Општине Крупањ.

"Постоји најава да ће и стационар почети са радом, што значи да ће се запослити нови млади људи, нови лекари који ће овде остати и засновати своје породице", каже Предраг Радић, заменик председника Општине Крупа.

У крупањском Дому здравља тренутно има седамдест три радника, од кога је 16 лекара који брину о чак 14 хиљада пацијената.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво